20 de gen. 2010

La gent i la terra

Com suposo ja sabreu, la principal diferència entre els bancs i les caixes està en la distribució dels beneficis, doncs recordem que estem parlant d'empreses que han de tenir beneficis per continuar existint. Mentre que en els bancs es reparteixen entre els accionistes, a les caixes es destinen a l'obra social. Així doncs una de les preocupacions al sentir el tema de la fusió és què passarà amb l'Obra Social de Caixa Manlleu.

Era bastant normal que totes les caixes implicades volguessin mantenir la seva aportació a les institucions i entitats a les quals donaven suport. No oblidem que una bona part dels consellers de l'Assemblea General provenen d'aquestes institucions i entitats vinculades a la historia del territori on es desenvolupen les activitats de les caixes.
Quedava però, lligar alguns serrells produïts per alguns diferents criteris d'aplicació d'aquests fons que tenien cadascuna de les caixes. Sembla que la voluntat de tothom ha permès a Caixa Manlleu aconseguir blindar en els nous estatuts clàusules que assegurin una continuïtat en la tasca feta fins ara per la seva Obra Social.

No oblidem que Caixa Manlleu és molt més petita de tamany que les altres tres i això haurà fet més dures les negociacions.


foto cortesia d' iso 101 Photoblog

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada