16 de gen. 2010

L'Ala Oest de l'Ajuntament de Vic

Un article sobre el tema de l'empadronament de Vic va propiciar un intercanvi d'un parell de twitts on vaig ressaltar que l'articulista feia servir una referència de The West Wing i vaig dir que em repassaria la serie per veure si hi trobava una similitud més directa al "cas Vic".

Després d'una estona repassant apunts i capítols m'he fet la pregunta de què carai estic buscant.

Sovint per entendre una situació és una bona praxis fer un pas enrrera i veure el problema amb més perspectiva. Comparar-ho amb situacions de ficció basades en plantejaments reals pot ajudar a aquest exercici de reflexió.

Buscava doncs, una situació on un alcalde d'una petita ciutat amb el suport de l'equip de govern i amb una voluntat de continuar el treball modèlic realitzat per integrar l'alt percentatge d'immigració del municipi, opta davant d'unes circumstancies determinades emprar unes mesures controvertides. Controvertides fins al punt que es crea un debat a nivell d'estat i fins hi tot internacional. A més les enquestes entre la gent li semblen favorables, però alhora s'ha d'enfrentar a grups d'activistes convençuts de la incongruència d'aquestes mesures i amb un bombardeig incessant de retrets per part de polítics de quasi tots els colors.

Sense fer un repas exhaustiu, desisteixo de trobar-hi cap referència que em pugui servir.
Desisteixo també de trobar res semblant al 13D, unes agrupacions d'activistes que per iniciativa pròpia i amb l'oposició de les administracions decideixen muntar un referèndum per l'autodeterminació.

Davant d'això penso primer que els guionistes nord-americans tampoc tenen tanta imaginació. De fet posats a comparar, segurament hauríem d'adonar-nos que ells tenen un país jove amb una democràcia veterana i nosaltres un país vell amb una democràcia encara tendre, amb molts serrells per anar polint.

Espero almenys que tot això serveixi per contribuir a aquesta tasca.


Em pregunto que passarà al Febrer perquè hagi de tornar a sortir la nostre comarca referenciada a tota la premsa ...

4 comentaris:

 1. els americans son molt legalistes i no tenen gaire imaginació! :-)

  ResponElimina
 2. si kika, però, calia tenir-ne molta per imaginar-se la volada que ha pres aquest cas.

  Salut!

  ResponElimina
 3. Anònim19/1/10

  Sincerament, penso que està bé que hagi pres tanta importància. Encara que sigui per posar en evidència les mancances legislatives i burocràtiques que existeixen en temes d'immigració. El problema és que periodistes i mitjans demagogs aprofitin per donar una imatge intol·lerant i xenòfova d'aquesta mesura i, per extensió dels vigatans.

  Rustu

  ResponElimina
 4. Rustu, jo també crec que el debat és bo, però a vegades dubto si realment hi ha un debat o, com molt bé dius tu, és simple demagògia partidista.

  Salut!

  ResponElimina