18 de gen. 2010

Números i persones

Una de les preguntes que em faig, i que difícilment trobaré resposta degut a que aquesta sempre vindrà condicionada pel punt de vista que es tingui, és si realment ha estat la crisi mundial la que ha propiciat tots aquests moviments de fusions bancaries o bé era la situació de bonança fictícia la que ho ha estat endarrerint durant tots aquests anys?

En tot cas, esta clar que la Caixa de Manlleu al ser la més petita de les caixes catalanes ha hagut sempre d'espavilar-se molt per competir amb altres gegants financers.
Tot i que sempre ha tingut un ratis bons, el seu escàs tamany li ha estat un obstacle alhora d'afrontar determinats projectes i les despeses d'estructura, inherents a tota activitat financera, hauran esdevingut una feixuga càrrega.
Si bé al moure't només dins la comarca potser aquestes diferències no es notaven molt, els que en som clients ho percebíem més clarament quan sortíem del seu àmbit històric.

En l'aspecte de gestió econòmica, sembla que amb un major tamany es podran aprofitar d'una economia d'escala i els clients n'hauríem de sortir beneficiats.

En quant a les persones, siguem sincers, en aquests temps de dificultats i incertesa costa una mica posar-se en la pell i preocupar-se per un col.lectiu de treballadors que segurament té unes condicions laborals millor que les teves.
No obstant, això no treu que també sigueixin sent treballadors. Pel que ens van explicar, amb la fusió es produirà un excés de personal que es pensa ajustar via pre-jubilacions i que, al durar el procés de fusió un pocs anys, amb les baixes vegetatives s'acabi d'ajustar les plantilles.
Quedarà però, veure la postura que prenen els representants dels treballadors en l'Assemblea.

origen de la foto

2 comentaris:

  1. i les pre-jubilacions no estan gens malament... al revés. deuen ser un somni per molts, no?

    ResponElimina
  2. En desconec els detalls, kika, però imagino que pre-jubilar-se en una caixa no ha de ser mal afer.
    Sempre hi haurà, però, qui s'ho prengui malament.

    ResponElimina