21 de gen. 2010

Tarjeta groga 2.0

Ahir Sandro Rosell va fer una intervenció al twitter de cara a la seva presentació com a candidat a la presidència del Barça.

Sandro ha obert un compte al Twitter @sandrorossell i va anunciar que el dimecres 20-1-10 a les 21:00 respondria a les preguntes dels seguidors. Va aconseguir crear molta expectativa i se n'ha fet ressò la premsa.
No és el primer candidat que mou fitxa de cara a la cursa presidencial blaugrana, el mateix dia que el Barça va guanyar la sisena copa se'm va fer seguidor al twitter un altre candidat @jaumeguixa, i no són els únics.
Sandro parteix amb avantatge i ho sap. És el candidat a tenir en compte. La seva participació amb Laporta li va donar notorietat, i alhora seguidors i detractors. Potser per això ha de calcular més bé la seva estratègia per administrar aquest recurs.
Fins ahir el veia molt més ferm que en Guixà, però avui , al mirar l'ús que en fan ambdós de les eines 2.0 s'ha girat una mica la meva percepció.
Prefereixo el model d'ús de la xarxa de formigueta , de dia a dia, d'anar construint un missatge front al model de "us responc només de 9 a 10 i lo més interessant ho deixo per la campanya".

Clar que amb això que dic no n'hi ha prou. Jo no voto a les eleccions blaugranes, de manera que estic comentant només l'ús de la xarxa per part dels candidats. El camí a la presidència s'ha de construir sobre un discurs amb contingut i després defensar-ho als mitjans, tradicionals i dospuntzeristes. Si només s'utilitza la xarxa com a eina de màrqueting durant la campanya, doncs ... no.
Espero que qui ho faci així no sigui president.


6 comentaris:

 1. Jo si que voto a les el·leccions del Barça i estic completament d'acord amb tu. En Rossell s'ha donat d'alta a Twitter perquè algú li ha dit que havia de fer-ho. No m'agrada el fet que l'utilitzi de xat. El que hauria de fer és simplement publucar els seu pensaments.

  ResponElimina
 2. El que no m'acaba de convèncer és que s'utilitzin eines 2.0 per fer màrqueting sense contingut.

  Almenys és la impressió que em dona a mi, molt d'aquest màrqueting per una banda i també gent emprenyada amb Laporta (potser pel seu catalanisme?).

  No se, potser no soc prou seguidor del Barça, però no veig encara cap candidat interessant.

  Salut!

  ResponElimina
 3. A mi tampoc em va agradar, ni m'està agradant, el paper del Sandro a Twitter.

  No m'agrada que saludi als "twitaires" com si ell no ho fos. PEnso que transmet una idea poc autentica del seu jo a twitter. Es nota massa que es per fins electorals i que ho fa perque li han assesorat però que ell no s'ho creu.

  Això de citar els twittaires un dia i una hora concreta es poc concepte de twitter.

  Tè tota la pinta que aquest twitter durarà fins que a les eleccions.

  Una cosa bona que va dir es que estava reunit amb el consell 2.0, almenys aqui va ser sincer.

  ResponElimina
 4. Sí, Toni, això de citar a una hora concreta al principi va crear expectació i semblava interessant, però després va acabar fent una mica d'olor a naftalina doncs era molt filosofia xat típica de finals dels noranta.
  El twitter i la xarxa 2.0 està oberta les 24h, qui vulgui venir que ho faci i l'escoltarem, però si us plau, les frases fetes i l'electoralisme sense contingut que es guardi per a les tanques publicitàries. Això aquí ja és pre-històric.

  Salut!

  ResponElimina
 5. En Sandro Rosell ha incorporat Masfurroll a la seva candidatura. Masfuroll va ser directiu Nuñista en l'etapa més fosca i patètica de la presidència del Nuñez i després amb Joan Gaspart. Sandro Rosell es va presentar amb Joan Laporta a les eleccions el 2003 i les va va guanyar per fer fora en Masfurroll; i ara aquest espanyolista (Rosell) es presentarà com a candidat amb en Masfurroll, quan un va dimitir i ens va abandonar (Rosell) i ho vam guanyar tot sense ell, i l'altre ha estat un inepte (Masfurroll) al costat del Joan Gaspart. Si aquests 2 personantges van marxar, per què tornen ara? Rosell volia fer fora Frank Rijkaard abans de guanyar la Champions i volia portar un entrenador brasiler. En Sandro Rosell mai hauria posat en Guardiola d'entrenador, només un president amb pebrots com en Jan Laporta ho ha fet.
  El millor president de la història del Barça és i serà Joan Laporta, sense cap mena de dubte; a més és un patriota català sense pèls a la llengua. Ha posat UNICEF a la samarreta i ha fet fora els violents del Camp Nou.
  Jo votaré la candidatura on hi sigui en Xavier Sala i Martin (Catedràtic).
  Sandro Rosell, no gràcies!
  Salut i independència
  Joan from Blanes - Soci nº58982
  http://www.sport.es/default.asp?idpublicacio_PK=44&idioma=CAS&idnoticia_PK=651607&idseccio_PK=803

  ResponElimina
 6. Em sembla que si que tindrem una campanya interessant.

  Salut!

  ResponElimina