22 de gen. 2010

Territorialitat

Quan vaig rebre la carta on s'ens explicava breument les característiques de la nova fusió hi va haver un fet que no em va agradar i que potser ha estat dels que més m'han preocupat de tot aquest afer. La nova caixa tindrà el domicili social a la Plaça Catalunya de Barcelona.

Això d'entrada és preocupant. Vivim en un país on, al meu parer, pateix d'una excessiva centralització en la seva capital. Tot flueix cap a barna. Ens queixem de que l'estat espanyol és excessivament jacobí i alhora s'apliquen polítiques semblants a casa nostra. Així doncs era positiu que hi haguessin entitats financeres que no tenien el punt de vista de la capital. Amb la migració dels serveis i la direcció de la nova entitat cap a Barcelona s'hagués perdut la perspectiva de país que es té des de fora de l'àrea metropolitana.

M'ha agradat veure que no hagi estat l'únic en tenir aquesta preocupació. Caixa de Manlleu, potser no tant les de Sabadell i Terrassa, però si la de Girona han mogut fitxa al respecte doncs compartien aquesta inquietud.
Si bé el domicili social estarà al centre de Barcelona, es mantindran operatives les seus històriques i es crearan unes comissions territorials que han de repartir la feina d'una manera més descentralitzada.

Per la nova caixa es crearà una nova marca comercial però en els territoris històrics es mantindran les marques antigues, és a dir que a Osona es continuarà dient Caixa de Manlleu, amb el nou nom en petit al costat. Peró les oficines que l'entitat osonenca té fora de la comarca adoptaran la nova marca comercial.
El mateix passarà amb les altres oficines de les altres caixes.

És a dir que tindrem cinc rètols diferents, però semblants, per a la nova entitat. Els de màrqueting tindran feina.


origen de la foto

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada