24 de gen. 2010

Ubicació

És important on ubiquem el compostador. Per triar el lloc ideal tenim dos sistemes.

Per una banda el més acadèmic. Hem de tenir en compte que per poder realitzar el procés de compostatge cal un cert grau d'humitat. Si deixem el compostador tot el dia al sol se'ns assecarà i per contra si està sempre a l'ombra podem tenir una excessiva humitat. Un indret on tingui unes hores de sol és ideal, i si està una mica arrecerat de la pluja o vent millor.
Si us fixeu en la foto veureu que no té base, que està en contacte directe amb el terra. Això facilita el procés i és molt recomanable.
També es útil que estigui aprop de la cuina per no haver de fer una gran passejada cada cop que reciclem, que estigui en un lloc ventilat, que puguem accedir-hi pels costats i també es convenient que tinguem en compte els criteris paisatgístics de la nostra llar. Que quedi dissimuladet, que no canti molt vaja.

L'altra opció , o sistema McGyver, consisteix en posar-ho on bonament es pugui i solventar els inconvenients amb més o menys gracia.Estic convençut que per molt que busqueu no trobaren en tota la blogosfera ningú que aconselli alhora de fer un bloc posar fotografies de les seves deixalles.
I jo aquí, amb tota aquella fe del món ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada