26 de febr. 2010

Què NO ha de ser l'Osonosfera

Pot ser un bon exercici pensar el què no hauria de ser una associació com l' Osonosfera.cat abans de definir que ha de ser.

Home, d'entrada se m'acudeixen algunes coses.

Jo descartaria convertir una esfera territorial en una organització excessivament altruista. Està bé potenciar l'ús de la xarxa i tal, però la gent que s'hi acosti ho ha de fer sobretot amb la voluntat d'aprendre, de compartir els seus coneixements alhora que adquireix experiències que li poden ser útils.

No ha de ser una associació excluient, però si que n'ha d'excloure aquells continguts que per la seva naturalesa impedirien que s'hi pugui incloure a tothom.
Tampoc ha de ser propietària, ni responsable dels continguts dels blocaires que decideixin formar-ne part.

No considero interessant que adopti formats semblants a altres ja existents. Poso per cas les capçaleres de premsa digital. És fàcil que amb el contingut que s'hi bolca a una esfera d'aquestes, s'acabi creant un portal que recordi o imiti els models de diaris digitals, amb publicitat inclosa. Al meu entendre seria un error.
Pot ser més profitós per tothom cercar complicitats amb les entitats ja existents a la xarxa i destinar l'esfera a descobrir noves formes de comunicació.

Penso que tampoc fora bo que el col.lectiu eclipses a l'individu. En una esfera el protagonista ha de ser el blocaire, fins al punt en que el principal suport haurien de ser els blocs o eines gestionades individualment, deixant a les col.lectives com a simples punts de trobada o aparadors.

Segur que hi han més coses, però per aquest post ja està bé.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada