20 de març 2010

Més preguntes, més respostes

Començo a pensar que la meva adició als posts està per damunt de la meva astúcia.

En resposta a la vostre petició Marta, Ivette, David i Anna :


Com creieu que estan afectant els blogs, sociològicament parlant?

Els blocs no tenen una repercussió sociològica molt gran perquè som quatre o cinc les persones que els fem servir de manera habitual. Bé, potser som més de quatre, però la majoria de la població o no sap que són o no els tenen gaire en compte.

- El fet que qualsevol persona (sense ser periodista) pugui escriure, ‘contamina’ la feina del periodista?

No.

És cert que marquen un mínims. Fins ara la premsa tenia el monopoli d'emetre informació i com que no hi havia gaire on triar, si baixaves la qualitat no passava res. Avui els blocs marquen un mínim i si vols guanyar-te la vida explicant coses et caldrà fer-ho millor.
Potser el gran públic no sabrà exigir-ho, però els cercles propers al periodista si que llegeixen posts.

Els blocs no s'ha de veure (per part del món periodístic) com una amenaça, si no com una oportunitat d'obtenir informació valuosa del món que us envolta.

Els blocaires expliquem el que ens ve de gust a nosaltres, la premsa ha d'explicar allò que la gent necessita saber.

Altra cosa és que hi hagi una part de periodistes veterans que tenien fins ara una posició de confort fent una feina concreta i que ara reneguen dels blocs perquè han de tornar a moure el trasero per buscar-se la vida.

Jo no soc periodista, ni tinc cap mena de relació directe amb el sector, però crec que el problema de la premsa ve donat a que encara no ha assumit que la gent només pagarà per aquella informació que li doni valor. No com fins ara en que es pagava per un recull d'explicacions de fets que arribaven a la redacció.

2 comentaris:

  1. Hi ha molts mblocs que són més fidedignes amb la realitat que els propis mitjans, massa cops dependents d'alguna subvenció o amistat. Pot arribar a ser més objectiu un bloc que un diari. D'aquí la por d'alguns "periodistes" (que d'això en tenen el nom) tradicionals.

    ResponElimina
  2. Albert, jo penso que el bloc és una manifestació per iniciativa pròpia i el no estar subordinada a interessos de tercers li dona força autenticitat.
    Però tampoc té cap compromís ni de ser fiable, ni de seguir aportant res més enllà de la voluntat puntual del blocaire.

    Salut!

    ResponElimina