25 d’abr. 2010

Dibuixant a un astrònom

El dia abans de Sant Jordi el setmanari Osonacomarca va celebrar el seu cinquè aniversari. Tenia l'exemplar voltant per casa i el vaig estar fullejant, però una noticia em va passar desapercebuda.

Ha calgut un comentari en un bloc per tal que m'hi fixés i, malgrat hagués estat més adient adjuntar aquest post amb les meves recomanacions de llibres per Sant Jordi, més val fer-ne ressò un xic tard que mai.

Si per aquí rememorem el 40 aniversari de l'Apollo 13 i seguim amb interes un concurs per anar a Rapa Nui a veure un eclipse, seria ridícul que deixes de comentar la presentació d'aquest llibre que té per títol "Petita història de Josep Pratdesaba i Portabella".

Torno a confessar que (encara) no l'he llegit, però la figura del protagonista, l'astrònom osonenc Josep Pratdesaba (1870-1967), el bon fer de l'il.lustradora Pilarín Bayés i el text de la néta de l'astrònom i blocaire osonenca Montserrat Viver Pratdesaba, fan que el pugui recomanar amb garanties.

Seria a més imperdonable que no en fes referència quan enguany es commemora el centenari de l'observatori que Pratdesaba va construir a Vic. Durant el 2010 es faran diversos actes i la Montse Viver n'ha fet un bloc per tal que ho podem anar seguint.
Crec que val la pena estar-ne al cas, no? no en tenim gaires d'osonencs que tinguin un crater a la lluna amb el seu nom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada