22 de maig 2010

Colls d'ampolla

Aquest setmana El 9 nou ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Premsa ( Felicitats !!! ) i @jcomajoan , director adjunt i coordinador de l'edició digital, ha estat convidat al programa de Catradio L'internauta, que presenta Vicenç Partal.

A l'escoltar-lo descobreixo que ara es poden fer embeds i aprofito per colar una cosa nova al bloc i us facilito la feina als que vulgueu escoltar el programa.

( NOTA POSTERIOR AL POST : tenia aquí un gadget de Catradio amb el programa de L'internauta, però resulta que el molt cabró s'engegava tot sol cada vegada i era molt emprenyador. L'he tret, podeu escoltar el programa aquí)

A més, em trobo que l'altra convidada és Sílvia Colomé , la periodista de La Vanguardia.es que va presentar ... Misión Eclipse.

I ara us hauríeu de preguntar, ... això que té que veure amb els colls d'ampolla??

En un dels moments de la tertúlia els hi pregunten com estan organitzades les seves redaccions. Ambdós coincideixen bastant en dir que alimenten força les edicions digitals amb continguts provinents dels mitjans analògics. Potser LV porta més avantatge en generar continguts pensats per a formats digitals degut a disposar de més recursos, de fet la Sílvia em sembla que és cap de continguts propis digitals.

Bé, seguim. Centrem-nos en el fet que els mitjans analògics siguin els que alimenten als digitals. Això s'entén degut a que amb la seva inèrcia històrica disposen de més recursos encara.
Els mitjans analògics però, tenen moltes limitacions pròpies de cada mitjà (paper, tv,...), de manera que quan arriba un tema o contingut a la redacció s'ha d'elaborar i redactar pensant en les limitacions del mitjà. Es a dir, que passa per un coll d'ampolla.

El format digital té moltes més possibilitats, però al nodrir-se de continguts que han hagut de passar pel sedàs de l'analògic conserven aquestes restriccions al traslladar-se al mitjà digital.
De manera que acabem tenint mitjans digitals amb "ànima" analògica.

No se si m'he explicat prou bé. Miraré si per un altre post us puc posar algun exemple.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada