6 de juny 2010

Joan Laporta

Fa un dies va venir per Vic el que per mi ha estat el Millor President de la Història del FC Barcelona a fer una xerrada a l'UVIC per tancar els actes de l'Observatori de les Eleccions Barça 2010.

Com que ho tenia aprop, m'hi vaig escapar una estona. La funció va tenir dos actes.

En el primer acte, en Jan Laporta va fer una xerrada sobre el que ha estat el Barça durant el seu mandat. Sincerament va ser una mica avorrit, que si el model del club, que si tantes copes, ... en fi, tot allò que ja sabeu de sobres. Després els estudiants van fer algunes preguntes, força innocents, que va respondre amb el mateix argumentari generalista que va fer servir durant la ponència. Es a dir, que l'interes de tot plegat és va centrar en la proximitat del personatge, ja que el contingut era de sobres conegut per tothom.

El segon acte no me l'esperava, tot i que ja em va estranyar tantes camares per un contingut tan conegut. Resulta que després va haver-hi roda de premsa.
Tothom es va despertar. En Laporta va pujar el to, va passar a la defensiva i sense canviar de ritme va començar a respondre les preguntes dels mitjans presents a la sala. Que si el Marca, que si La Sexta, TV3, Catradio, ... a més de varis mitjans de la comarca.
De fet, les nou o deu preguntes que li van fer eren quasi idèntiques. Cadascú a la seva manera li va preguntar reiteradament sobre el fitxatge de Cesc, i el president va anar contestant sempre el mateix amb paciència i condescendència.

Tot aquest desplegament de mitjans per a dir quelcom que cabria en un post i un tweet, fa que a un blocaire se li faci una mica estrany.
El món del futbol realment genera poc contingut, en canvi disposa d 'un enorme espai d'atenció entre el gran public. Espai que cal omplir, fins hi tot els dies en que no hi ha partit, no fos cas que fos ocupat per altres continguts.
La gent que hi està ficada dins aquest món n'és conscient d'això i per tant entre ells es creen aquests vincles de complicitat i condescendència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada