4 de jul. 2010

El power point ha mort

... o bé hauríem d'anar per finiquitar-ho, ja que s'han quedat caducs, obsolets, antiquats, pre-històrics, desfasats, inservibles, avorrits i tots aquells adjectius que hi vulgueu posar per a quelcom que entorpeix l'evolució i el progrés.

He posat aquesta entrada tan cridanera pensant més en l'ús que se'n fa que no de l'eina en ella mateixa, que ben usada pot tenir encara una mica més de recorregut.

A veure, quantes vegades heu anat a una xerrada i el ponent us ha tret una presentació en power point on només hi havien els quatre dibuixets suats que no aporten res, que ja hem vist mil vegades i que la única cosa que fan és distreure't? Doncs a això em refereixo.

A més l'eina en si ha acabat condicionat el format en que és transmet la informació. El ponent especula amb el que vol dir, evita donar pistes amb anterioritat i no dona marge al debat posterior una vegada acabada la ponència, més enllà de les preguntes posteriors "in situ".
Això quan és fa amb una xerrada pagada amb diners públics em comença a indignar. Si comptéssim les hores de la gent que va a xerrades veuríem les fortunes que dilapidem.

Qui vulgui explicar quelcom que ho faci ja com s'ha de fer avui en dia, amb eines de la xarxa que permetin que qui vulgui aprofitar el temps pugui anar a la xerrada sabent de que anirà, que la ponència és vagi enriquim amb la participació abans, durant i després. Que cada aportació sigui com una peça d'un puzle, sense por a alliberar coneixements, deixar que ens repliquin, enriquint-nos amb el debat i que cadascú prengui aquell camí que bonament cregui que és el millor.

" Però tu no ets un fan de les keynotes de l'Steve Jobs?, no son això powers points? " em preguntareu alguns de vosaltres.
Sí, m 'encanten i les segueixo des de casa puntualment i amb devoció, són el màxim en quant a presentacions.
Però al Jobs, que especula i molt amb les seves presentacions, la xarxa li fa la feina. Prèviament és inundada de tota mena de rumors que escalfen l'ambient i a posterior s'omple de comentaris sobre el que ha dit, i aquestes keynotes queden penjades i és poden veure quan vulgueu.
A més Apple és un univers tancat en si mateix, un puzle d'una sola peça.
Si no ets Steve Jobs, millor abandonar els power points.


2 comentaris:

  1. Passa't a aquest sistema:

    http://prezi.com/

    Jo vull fer-ho quan tingui temps

    ResponElimina
  2. M'ho apunto i a la que pugui en faig un post opinant. Merci!!

    ResponElimina