22 de jul. 2010

Unitat i pals de paller

Aquest és un d'aquells posts que no saps mai si escriure'l o no per la dificultat que suposa tocar un tema delicat i amb el neguit que qui ho llegeixi no t'acabi comprenen. Però vaja, som-hi.

La paraula clau del post és unitat, doncs darrerament l'estic sentint arreu.

Per una banda l'usen com a bandera els defensors del nacionalisme espanyol, imposant-la i exigint-la, alhora que recordant no se quin punt del text constitucional on fa esmena qui té la responsabilitat de salvaguardar-la.

Passa que per altra banda també l'utilitzen aquells que aspiren a no ser dependents. Canvia però la manera com es reivindica la utilització del mot clau. En aquest segon cas es dóna un fet força curiós doncs a falta de selecció nacional de futbol per poder distreure les nostres neures, segur que podríem fer fàcilment una selecció nacional de pals de paller aspirants a unir-nos.
El joc consisteix en que cada cert temps aparegui un aspirant a pal de paller demanant que entrem en la seva casa gran, que decidim decidir o que ens reagrupem. I malgrat tot quan sembla que ja tenim l'era plena de pallers, torna a sortir un altre aspirant i així anem fent.

Els veïns ho tenen més fàcil, tenen com gravat en el seu ADN la devoció a un lider o ser superior al que segueixen amb entrega i això els facilita unir-se.
Nosaltres en canvi el nostre codi genètic té més aviat instruccions de no seguir a ningú, a anar per lliures i a que cadascú vulgui tenir el seu propi paller particular, alhora que ens encanta distreure'ns rient dels aspirants a pal central i unitari.

Jo que voleu que us digui, penso que el front és molt ampli i que cadascú ha de ser lliure per escollir la trinxera on s'hi trobi més còmode. Que totes són valides i que en la foto del 10 de juliol si que vam sortir tots junts, però reivindicant cadascú el seu fet diferencial.

3 comentaris:

 1. L'he llegit i l'he comprès.
  Bon post, Joan.

  ResponElimina
 2. Lluís Sabatés i Padrós26/7/10

  L'últim parragraf l'has clavat, Joan. La unitat no serveix per res abans de les eleccions. Ara toca que tots els partits presentin el seu full de ruta de la manera més clara possible. Després si ens hem d'unir per aconseguir un objectiu comú, d'acord, però per els independentistes això de la unitat ens sona a voler afegir aigua al vi i normalment a nosltres ens agrada el vi sol!!!!!!

  ResponElimina
 3. Carles, Lluís, gràcies pels comentaris.

  Jo estic força d'acord amb en Titot, fem pinya en el gest, però sense renunciar a la nostra posició.

  http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/174028

  PD: Lluís, no t'animes a tenir un bloc? o anar piulant amb el twitter?

  ResponElimina