2 de set. 2010

El codi twitter

Avui he fet un tuit que ha agradat a alguns altres tuitaires que me l'han retuitejat. Passa però que ho ha vist algú no avesat a això del twitter i m'ha dit sincerament que no entenia res, que no sabia que carai volia dir.

El tuit en qüestió deia així:

@vpartal diu que L' #internauta continuarà http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/176585 Visca la revolta 2.0 !

Passo a continuació a descodificar-ho:

1) @vpartal és el nom del twitter que fa servir el periodista Vicent Partal. Ell, com jo i com molts d'altres, ha obert un compte a twitter.com i ha escollit aquest nom. S'identifica que és de twitter perquè va precedit de l'arrova i a diferencia dels mails no porta domini.

2) Doncs bé resulta que en @vpartal ha dit que L'internauta, programa que venia fent fins ara a Catradio i que han fet fora de la graella, seguirà. On? Com? ja veurem. El signe # esta per allà al mig per convertir la paraula en un hastag de manera que si la cliqueu anireu a una pàgina de twitter on van apareixent tots aquells tuits que també portin aquest mateix hastag o etiqueta. Podeu comprovar-ho aquí.

3) Després segueix l'url del bloc de'n Partal on explica tot això. Com que al twitter només hi han 140 caràcters s'han inventat els escorçadors d'url que converteixen les url en una serie de caràcters més curta, alhora que il.legible.

4) Lo de la revolta 2.0 és una llicencia per celebrar que malgrat el programa deixi d'emetre's en una emissora de radio per decisió dels seus directius, els creadors i consumidors del contingut decideixen seguir amb L'internauta.

Si sou tuitaires haureu trobat aquest post superflu i si no ho sou l'haureu trobat avorrit.
Però si sou tuitaires haureu d'estar d'acord amb mi que si no vigilem una mica alhora d'escriure tuits acabarem fent textos indesxifrables, i si no ho sou doncs haureu d'estar d'acord amb mi que tot això té un punt fascinant d'interès i que us ho esteu perdent.


Per cert, a aquestes alçades de la pel.lícula suposo que no cal dir que les lletres de color i subratllades són enllaços que porten a altres llocs de la xarxa.

3 comentaris:

 1. La veritat és que quan comences amb Twitter et sembla que el seu llenguatge intern és complicat, però no només de seguida un s'hi fa, sinó que notes que és molt més intuïtiu que no pas sembla...
  No se si ho has llegit, però en breu Twitter farà servir l'escorçador t.co/ seguit d'una descripció més comprensible de link...
  A mi ara em toca acostumar-me a aquesta moda de dir als "tuits" piulades... Entenc que és més correcte perquè la paraula ja existeix, però em costa...

  ResponElimina
 2. Mira, veus, m'ha anat bé llegir aquest teu apunt perquè, la veritat, això del twitter em semblava una mica, no sé si complicat, però clar, diferent i hi havia coses que no acabava d'entendre. Bé, de fet, encara n'hi ha eh! jeje però són més de filosofia que de res més. Bé, seguirem llegint. Una abraçada

  ResponElimina
 3. Si Jaume, ja havia llegit això del t.co/ . Jo faig servir per piular un complement del Firefox que es diu Echofon que, no se com, m'escurça ell les url.
  A mi això de dir piulades als tuits també m'agrada i ho faig servir indistintament.

  ...

  Dolo, quantes més coses aprenguis sobre tot això millor, sobretot perquè estaria bé que ens mantinguis ben informats del que vagis trobant quan aneu "per allà baix". ;-)

  ResponElimina