14 de set. 2010

El portal de l'Osonosfera

El portal de l'Osonosfera va néixer ja fa un parell d'anys gràcies a la col.laboració que va realitzar el Grup Nació Digital, editors de www.osona.com entre altres capçaleres digitals, als blocaires osonencs que aleshores van decidir donar forma a l'emergent fenomen bloc que hi havia a la comarca.

Amb el temps, el portal va patir alguns problemes de funcionament que requerien d'una atenció i manteniment tècnic. Fa poc els responsables de GND ens van expressar que, malgrat tenir la seva voluntat de seguir fent coses amb l'Osonosfera, no podien fer-se càrrec del portal dins la seva arquitectura informàtica.

A partir d'aquesta reunió alguns blocaires ens varem començar a moure per trobar solucions per garantir la continuïtat del portal. Varem tenir molts debats i varem fer proves amb diferents sistemes fins arribar a la conclusió que la millor opció era cercar un partner extern amb capacitat tècnica de refer el portal i amb voluntat de col.laborar amb la comunitat blocaire.

El debat sobre la conveniència o no de que entresin empreses privades en el funcionament de l'Osonosfera també va estar present. Jo sempre n'he estat partidari. De la mateixa manera que varem comptar amb la col.laboració de les administracions públiques per a l'organització dels premis blocs educatius, també he estat dels que han cregut interessant obrir la participació a empreses en la potenciació dels blocs a Osona.

Parlant-ne varem contactar amb la gent de l'empresa de realització de webs Javajan, amb qui va ser un plaer conversar per tal de arribar a un acord sobre com haurien de dur a terme la tasca de refer el portal.
Durant tot l'estiu han estat fent proves i finalment ha tornar a quedar en funcionament el portal.

Jo crec que hem d'agrair tant a la feina pionera que van fer els de Grup Nació Digital com la que acaben de fer els de Javajan de continuació del projecte.

Malgrat tot, confiem en que la cosa no acabi aquí i trobem la manera de tenir una Osonosfera molt més activa.


3 comentaris:

 1. Gràcies, Joan, a tu i a tots els blocaires que heu aconseguit tornar a fer funcionar el portal. I també a empreses com Javajan que aposten per iniciatives com la de l'Osonosfera. Això no ha fet més que començar!

  ResponElimina
 2. Ei! Endavant les atxes! I bona feina!

  ResponElimina
 3. Gràcies per la vostra feina! Ja inscriuré el meu blog!
  http://paisatgedesdelafinestra.blogspot.com

  ResponElimina