19 d’oct. 2010

La manta blaugrana

Dissabte vaig seguir l'Assemblea de compromissaris del Barça a traves d'Internet.

Primer de tot dir que m'afegeixo a l'opinió que l'exposició del contingut de l'assemblea és va preparar per tal d'anar contra la gestió de l'expresident Laporta. De manera que de transparent va tenir poca cosa, com a molt les opinions dels compromissaris.

Mireu, jo penso i n'estic força convençut que això del món del futbol és quelcom terriblement competitiu. No tal sols damunt la gespa, sinó també en els despatxos. Amb molts cops de colze, trabanquetes i corredisses. No ha de ser fàcil prendre decisions en uns entorns on si et quedes aturat t'avança tothom abans que te n'adonis.
A més tots volem que el nostre equip estigui al capdavant, es a dir, que tots els afeccionats voldrien al seu equip tal com el va deixar Laporta, amb el món al seus peus i el màxim rival contra les cordes. Això no és fàcil i no ho sap fer tothom, de fet ho aconsegueixen molts pocs.
I en un entorn tan incert com és l'alta competició esportiva, això no s'aconsegueix sense prendre decisions arriscades.

Amb tot, no estic dient en cap moment que tot això justifiqui dilapidar el patrimoni d'un club prenen aquestes decisions arriscades, però si que hi ha d'haver un marge. Un marge en el que s'ha de poder moure amb llibertat per prendre aquelles decisions que cregui convenients, incloent-hi assegurances, detectius, aerotaxis o ampolles de cava.
Sobretot quan es compleixen amb escreix els objectius que donen raó de ser al club i que, a més, la majoria d'aquest ingressos provenen de decisions encertades d'aquests directius.

No em serveix que es faci servir l'exemple d'un directiu que ha aconseguit l'èxit total en el seu sector per posar-lo com a cap de turc per reivindicar que ja era hora que algú tirés d'alguna manta. No cola.

Suposem també que els criteris comptables de la junta sortint han estat erròniament aplicats i se'ls hi poden imputar les pèrdues ocasionades pels fitxatges de les darreres temporades. En aquest cas trobo demencial que és judicialitzi al responsable econòmic d'aquestes decisions i alhora és proclami als quatre vents l'excel·lència de qui va prendre la decisió tècnica dels fitxatges. No se si en Pep tindrà estomac de seguir entrenant i alhora veure com lapiden al Jan per uns errors ens els quals hi té part de responsabilitat.

Jo més aviat ho veig tot plegat com un intent de l'actual junta de apropiar-se dels actius del llegat Laporta i evitar-ne els passius, i no és això.
No crec que hi hagi res sota la manta blaugrana que no sapiguem ja. Com a molt matisos qüestionables èticament que haurien d'entrar dins el marge de maniobra que he comentat abans.
Crec més aviat que Rosell ha estirat les estovalles amb tota la coberteria damunt. Un altre error de novell, com el que va confessar durant l'assemblea.1 comentari:

  1. El 90% dels que critiquen Joan Laporta és només perquè estan en contra de què Catalunya tingui un Estat propi dins de la Unió Europea (Podeu fer la prova, pregunteu-els-ho, ja ho veureu). No obstant això, els que el critiquen no volen renunciar a la seva sobirania espanyola; en què quedem llavors? Tenir un estat propi és bo o és dolent? Si és dolent, doncs que els espanyols renunciïn a la seva sobirania i s'anexionin a França o a Portugal. L'Establishment apoltronat (CiU, Grupo Godó, PSC, ERC, etc...) saben que Jan és un lider que pot portar Catalunya a ser un Estat de la UE, per això l'ataquen (no és cap sorpresa per a mi, ho esperava, bon senyal, anem pel bon camí). La Vanguardia donava probabilitat 0 a Jan Laporta dies abans que guanyés les eleccions el 2003; (vàrem arrasar el 15 de juny de 2003); recordeu el Barça dels últims 7 anys i mireu el club com està ara amb el Grupo Godó. Tenim un valent de part nostra, un patriota, cal donar-li una oportunitat; l'altra alternativa és continuar tenint un espoli de 22.000 milions d'euros amb CiU+ERC i morir com a poble. El 28-N tu decideixes la economia que vols per a Catalunya, podem decidir continuar sent una regió pobra d'espanya, o podem decidir ser un dels Estats més rics d'Europa. EL 28-N TU DECIDEIXES

    ResponElimina