8 de maig 2011

Com faria jo una campanya 2.0

Ja vaig explicar fa unes setmanes en el post "Collonades 2.0 ... o no" les raons per les quals crec que s'han d'utilitzar les xarxes socials en política.
Després d'estar uns dies queixant-me de que no m'acaben de convèncer com s'estan fent les campanyes en aquestes eleccions, passo doncs a rumiar i a postejar com crec jo que s'haurien de fer.

Benvolguts candidats,
penso que una campanya electoral 2.0 s'ha de moure en tres eixos:

- Fer xarxa, una xarxa pròpia. A partir del nucli dur de partit és poden anar traçant cercles de contactes per tal de poder difondre el que volem dir. Això s'ha d'estructurar una mica, no val deixar-ho a la bona voluntat dels simpatitzants. Tampoc cal abusar-ne i voler fer quelcom semblant a un arxiu policial. N'hi ha prou amb parlar-ne obertament i tenir-ho una mica clar.
Sovint tots els candidats us queixeu de que no sortiu prou als mitjans, que la premsa us menysté, doncs bé amb una xarxa una mica currada podeu arribar a la gent sense dependre de ningú.
Ah! ...i que sigui una xarxa oberta, no endogàmica entre militants.

- Continguts, els grans oblidats. En un municipi és fàcil estar d'acord en moltes coses i a vegades cal anar a discutir sobre el tipus de bombetes o de llambordes per tal que l'oposició pugui desmarcar-se del govern i tenir un discurs diferenciat.
Molt bé, és a vosaltres a qui us toca decidir, expliqueu-nos una mica però, perquè ho voleu fer així.
No hi ha res més avorrit i desencisador que un discurs electoral generalista d'eslògans i frases fetes buides de contingut que el podria subscriure qualsevol partit.
Candidats, us heu de mullar i opinar. Us perdonarem les rectificacions i canvis d'opinió, no ho farem amb els silencis ni amb la sospita de que no us interessen els nostres problemes.

- Dinamització, poseu-ho fàcil. No ens feu empassar sermons dominicals, volem quelcom fàcil d'entendre i recordar. No ens importa escoltar-vos moltes vegades si cada vegada ens aneu explicant la vostre història de mica en mica. Compartiu els vostres nervis de campanya i l'emoció d'unes eleccions. Deixeu-nos participar, ens costarà doncs no hi estem acostumats, però de mica en mica hi anirem entrant.

... i per fer tot això, doncs que cadascú triï les eines 2.0 que li resultin més còmodes.

3 comentaris:

 1. Anònim9/5/11

  Molt bon apunt!

  @JGabrielGallart

  ResponElimina
 2. Joan,

  Un bon post que comparteixo. Jo només afegiria ja que crec que es important, que contestin puntualment a les preguntes que els facin pels mitjans 2.0 que han triat.

  Salut !!

  ResponElimina
 3. - Merci, @JGabrielGallart.

  - Sí Joan, això hauria de formar part de la dinamització. Salut!

  ResponElimina