9 de maig 2011

La lluita per la pregunta

"La gent creu que una campanya electoral consisteix en dues respostes oposades a una mateixa pregunta, i no és així. Es tracta de lluitar per la pregunta adequada."

Josh Lyman, The West Wing 7x02 The Mommy Problem


Si en un col.legi electoral podéssiu preguntar a la gent per que han escollit aquella papereta per votar, cadascun d'ells us donaria una resposta. La pregunta a aquesta resposta és a la que és refereix en Josh Lyman.

M'ha costat entendre-ho, millor dit, m'ha costat donar-hi importància, però com que aquests dies estic seguint les campanyes electorals del meu poble, hi he acabat dedicant temps a veure que volia dir i té tota la raó del món.

Ens passen mil coses pel cap i pel nostre entorn, hi han mil temes que associem a la feina que ha de fer un alcalde, d'aquestes mil preguntes una serà la que triarem per decidir a qui votar. És a dir, que triarem a fulanito perquè és el que dóna la millor resposta a la pregunta que nosaltres considerem més important, i la considerem la més important perquè hem estat escoltant tot el que ens han estat dient i hem arribat a aquesta conclusió.

Una campanya consisteix en lluitar per tal que els electors considerin que la pregunta clau que determina el seu futur sigui aquella per a la qual el candidat té la millor solució.

Sou candidats? ... quina és la vostra pregunta?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada