8 de nov. 2011

e-Periódico

A partir d'avui dimarts es posa en marxa l'edició digital de pagament e-Periódico.

Podeu accedir a la portada i als continguts de la secció Gran Barcelona de manera gratuïta, però per a la resta cal pagar. De moment, i com a promoció, només valdrà 2,99€ pels tres primers mesos.
Aquesta és l'aposta de la gent d'El Periódico per tal d'aconseguir rendibilitzar l'edició digital de la seva capçalera i poder oferir periodisme de qualitat. Si en sou subscriptors, a més podeu socialitzar-ne els continguts, és a dir, podreu enviar als vostres amics aquelles pàgines que considereu interessants. També hi ha una app molt xula per a l'iPad, of course, i admeto que l'aplicació web també està molt ben aconseguida.

Tot això, i més, és el que ens varen explicar l'@Enric_Hernandez i el seu equip aquest dilluns als blocaires convocats a la seva redacció.


Jo, pels que no ho sapigueu, no tinc cap vinculació amb el sector de la premsa. M'hi varen convidar com a blocaire i afeccionat al món del 2.0.

Després de les explicacions hi va haver un debat molt interessant. Tot i que molts dels convidats no ens coneixíem personalment, de seguida varem coincidir en algunes opinions.
A veure, e-Periódico és una bona eina per a consumir a través de la xarxa els continguts que ofereix la redacció d'El Periódico en un format com el del paper. La gent acostumada a aquest tipus de format, tindrà doncs una molt bona opció, sens dubte.
L'edició en paper és un format conseqüència de les limitacions que ofereix la pròpia impressió en tinta. És a dir, no deixa de ser una forma de vendre continguts empaquetats, que té els seus avantatges, com ara l'amigabilitat del tacte i lectura del paper.

Passa però, que els frikis del 2.0 de seguida varem començar a demanar si podia fer això, si podia fer allò altre,... i els nostres amfitrions ens varen haver d'aturar i dir-nos que de moment es feia el que es podia i que, com a eina a desenvolupar, tot aniria venint.

Des de la meva opinió, la gran diferència conceptual entre les dues bandes de la taula estava en que mentre ells encara veuen el seu ofici basat en vendre continguts empaquetats, nosaltres estem ja totalment immersos en consumir fluxos d'informació.
Admeto també la meva incapacitat per definir quin dels dos models pot sostenir una iniciativa empresarial periodística a la xarxa.

Tot i que potser e-Periódico encara no és ven bé allò que els geeks voldríem, si que és un pas endavant important i és molt d'agrair a la gent d'El Periódico que hagin fet aquesta aposta, ... i també que hagin volgut compartir l'engegada amb nosaltres i conèixer la nostra opinió.


Una salutació molt gran per a la gent d'El Periódico en aquesta nova singladura i també pels companys blocaires que ens varem trobar al voltant de la taula de la seva redacció.


També ho han explicat:

- emartinborregon's notes d'Edu Martín @emartinborregon
- La lupa de Dídac Boza @didacboza
- llumperlaCLARAboia de Clara Chinchilla @c_chinchilla
- Saül Gordillo @saulgordillo ha fet un Storify i un post a seu bloc d'El Periódico en xarxa.
- També la noticia a ElPeriódico.cat
- Blog personal d'un pratenc qualsevol de Francesc Gelabert @fgelabert
- Álvaro Martínez @alvaromartinez al seu bloc : L'ePeriódico no tanca el problema, però obre la via


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada