30 de des. 2011

Una història fascinant

Veig que el nombre de posts escrits aquest any ha minvat força respecte a altres anys anteriors. La causa és sens dubte l'augment de la meva activitat en altres mitjans com el twitter, el G+ o el facebook, i en els darrers mesos el nou bloc.
M'haureu de disculpar però em fa por que durant el proper any també serà així, sobretot pel que fa a Camí de Mart doncs és un tema que em té força enganxat.

És que és una història realment fascinant, a veure on podeu trobar res semblant ...

Tenim un protagonista memorable, el robot més sofisticat construït mai.
És el relat d'un viatge sense retorn a un altre món, que podem seguir gaire bé en temps real per que és una història que està passant ara mateix, en aquest moment.
És una història èpica, en que es va a buscar evidències que poden capgirar la percepció de l'univers que té tota la humanitat. Anem tan lluny per saber més coses de nosaltres mateixos.
És una història llunyana, molt i molt llunyana que per veure (o imaginar) on passa només hem d'aixecar el cap una nit i mirar el cel estrellat.

Passen coses, moltes coses, si no cada dia, si que quasi bé hi ha quelcom a explicar cada setmana.
És un relat amb els seus moments vibrants, com ara l'enlairament, o increïblement emocionants com serà l'arribada a Mart. Seran uns minuts d'infart.
Hi ha emoció, drama i tragèdia, recordem que la sonda russa que també havia d'anar a Mart va fallar i a mitjans de gener es desintegrarà contra l'atmosfera terrestre.
És una història ben planificada, seqüenciada, amb un guio definit i calculat, sotmès a milers imprevistos que en qualsevol moment poden posar a prova l'enginy del(s) protagonista (es), l'MSL Curiosity (i l'equip que el fa anar).

Hi han hagut al llarg de la història relats semblants, però no hem tingut la ocasió de viure'ls tan detalladament com ara amb les eines 2.0, i per tant comprendreu que m'ho estigui passant pipa amb el bloc.
De totes maneres, si voleu, ens seguirem veient per aquí. Bon Any Nou!

3 comentaris:

 1. Que tinguis una bona entrada d'any i un Feliç 2012!

  ResponElimina
 2. Anònim31/12/11

  Bona entrada al 2012 desde Corsega!
  Et seguirem on t'amaguis .... una abraçada!
  Dolo

  ResponElimina
 3. Molt Bon Any Nou McAbeu, i molta empenta per afrontar-ho també!

  Carai, a Corsega Dolo,molt bé! ja veurem les fotos al bloc. ;-)

  Salut!

  ResponElimina