20 de gen. 2012

Apple Education Event

Apple va fer l'altre dia la keynote sobre les seves novetats en educació. Trobo molt bé que aquesta empresa faci un esforç per donar una empenta al sector, que li convé.

Les novetats van ser en software i són un renovat lector de llibres digitals iBooks2, un nou i molt fashion editor de llibre digitals iBooks Author i una eina que crea un espai per crear aules virtuals, seguir cursos, ... que en diuen iTunesU.


Podeu veure la keynote sencera en aquest vídeo.

Fins aquí la part que considero positiva. Ara bé ...

... sense haver provat cap d'aquest productes, que estic segur que estaran molt ben fets com tots els que fan la gent de Cupertino, hi veig algunes petites salvetats en això de "voler revolucionar l'educació".
Si, ara toca la meva part rondinaire.

Hi veig tres grans problemes per a que l'iPad sigui la sol.lució per la digitalització personalitzada de l'educació:
1) és massa car (sobretot aquí) com per a que la canalla vagi amunt i avall amb ell.
2) un iPad brilla com un ordinador, no és tinta electrònica i per tant cansa la vista si se'n vol fer un ús equivalent a substituir els llibres.
i 3) és un sistema privatiu tancat on només hi poden accedir aquella (petita) part de la població que també tenen un aparell d'Apple.

La keynote d'ahir no soluciona cap d'aquest tres problemes, només ho podríem considerar com una revolució en l'ensenyament dins d'un dels camps de distorsió de la realitat de l'enyorat Steve Jobs.

El millor de tot, i això és precisament el que m'agrada d'Apple, és que podrien haver obert un camí per a on tothom hi vulgui anar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada